Széchenyi Terv Plusz
Széchenyi Terv Plusz

Tájékoztató

2022. augusztus 30.
TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00004
Tájékoztató

Tájékoztató

A fejlesztés alapadatai

Projekt címe: Multifunkciós zöldterületfejlesztés Dunavarsányban

Támogatási szerződés száma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00004

Kedvezményezett neve: Dunavarsány Város Önkormányzata

Támogatási összeg: 147,98 millió Ft

Projekt várható befejezése: 2024.05.31.

A 147,98 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló beruházás célja a Petőfi Szabadidőpark továbbfejlesztése. Összesen 1914 m2-rel nő a park területe, mely fejlesztéssel bővülnek a város lakosságának szabadidős és sportolási lehetőségei.

A projekt fő elemei a következők: új 25x16 méteres aszfalt burkolatú multifunkcionális sportpálya építése, mely kosárlabda palánkokat és labdarúgókaput is tartalmaz. Szabadidős játékok elhelyezése: Malom, Ki nevet a végén, Sakk, Ugróiskola. A legkisebbek részére mini-játszótér épül. Az újonnan kialakított parkban fák, virágágyások, magaságyások, ivókút, padok és sétányok fogadják a látogatókat. A terület gondozáshoz automata öntözőrendszer járul hozzá.  A megújuló energiák felhasználásának elősegítésére a szabadidőparkba látogatók számára elektromos autótöltő kerül elhelyezésre.

A fejlesztés eredményeként a Petőfi Szabadidőpark egy sokszínű sportolási és szabadidős szolgáltatásokat kínáló zöld oázis lesz a város szívében. A projektről bővebb információt a www.dunavarsany.hu oldalon olvashatnak.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg Európai Uniós támogatás segítséggel.