Széchenyi Terv Plusz
Széchenyi Terv Plusz

Projektzáró sajtóközlemény - Befejeződött a „Multifunkciós zöldterület fejlesztés Dunavarsányban” című projekt

2024. május 08.
TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00004

Dunavarsány Város Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz Program TOP-Plusz-1.2.1-21 „Élhető települések” c. pályázati felhívás keretében sikeres támogatási kérelmet nyújtott be multifunkcionális zöldterület fejlesztésre. A projektet az Európai Unió és a Magyar Kormány 147,98 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette, a támogatás mértéke 100 %.

A 147,98 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló beruházás célja a Petőfi Szabadidőpark továbbfejlesztése volt. Összesen 1914 m2-rel nőtt a park területe, ami által a város lakosságának szabadidős és sportolási lehetőségei bővültek.

A projekt megvalósulásával új 25x16 méteres aszfalt burkolatú multifunkcionális sportpálya épült, mely kosárlabda palánkokat és labdarúgókaput is tartalmaz. Szabadidős játékok kerültek elhelyezésre: Malom, Ki nevet a végén, Sakk, Ugróiskola. A legkisebbek részére pedig mini-játszótér épült. Az újonnan kialakított parkban fák, virágágyások, magaságyások, ivókút, padok és sétányok fogadják a látogatókat. A terület gondozáshoz automata öntözőrendszer járul hozzá.  A megújuló energiák felhasználásának elősegítésére a szabadidőparkba látogatók számára elektromos autótöltő került elhelyezésre.

A fejlesztés eredményeként a Petőfi Szabadidőpark egy sokszínű sportolási és szabadidős szolgáltatásokat kínáló zöld oázis lett a város szívében.

A projektről bővebb információt a https://palyazatok.dunavarsany.hu/ oldalon olvashatnak.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.05.31.

További információ kérhető:

titkarsag@dunavarsany.hu